PerfectBottles Geschenk

2 Perfecte wijnen in een perfecte kist.

€ 33,25

Specificaties

Wijnsoort Wit & Rood
Aantal flessen 2 Flessen
Land Italië
Aantal vaks 2-vaks
Deksel Klepdeksel
Accessoires Geen accessoires

Meer informatie

PerfectBottles Geschenk

Dit geschenk bestaat uit 2 heerlijke Italiaanse wijnen van het wijnhuis Montresor.

Een strakke houten kist met 2 wijnen in een bedje van houtwol.

 

Pinot Grigio

Cantine Giacomo Montresor in Monteforte, niet ver van Verona, is een wijnbedrijf dat uitstekend bekend staat in Veneto – in het noordoosten van Italië. Modern en tegelijk geworteld in de beste tradities van Italië, van Veneto en Südtirol. Deze variëteitswijn is van de almaar populairder worden pinot grigio-druif. Op z’n Frans pinot gris. Onderhand wereldwijd een van de bekendere witte soorten. Wijnen van de pinot grigio-druif zijn daarom zo gewild, omdat ze vulling en structuur koppelen aan een zacht, soms zelfs mollig mondgevoel en veel expressie. De zegetocht van de pinot gris is begonnen in de Franse Elzas, maar nu zien we deze variëteit in Duitsland, Nieuw-Zeeland, Australië, Californië, Slovenië en ook natuurlijk Italië. Vooral in Noordoost-Italië. En de ervaring leert dat de pinot grigio het in Noordoost-Italië, in dit geval in Valdadige aan de voet van de Alpen bij Bolzano, perfect kan doen. Kan doen, want het is natuurlijk afhankelijk van de competenties van de producent. En de familie Montresor kent het klappen van de zweep.

 

Een uitstekende wijn. Veel waar voor je geld. De wijn is breed inzetbaar. Kan op elk moment en bij elke gelegenheid worden geschonken en gedronken. Deze Pinot Grigio is een verrukkelijk aperitief. Hij kan echter, door zijn structuur en aromatische rijkdom, ook veel gerechten aan. Combineert dus prima met onder andere schaal- en schelpdieren, vis, wit vlees en dergelijke.

Serveer de wijn gekoeld, maar niet te koud. De ideale schenktemperatuur is rond 8 graden Celsius en schenk de wijn in een ruim glas.

 

Bardolino

De Bardolino Le Blanche Di San Lorenzo komt uit het gebied rondom Verona. De vulkanische bodem staat bekend om zijn vruchtbaarheid en is een uitstekende voedingsbodem voor de beste wijnen van Italië. In dit gebied groeit het breedste scala van druivensoorten van heel Italië en brengt de beste doc wijnen voort. De lijn " Le Origini " is een verzameling van typische wijnen uit Verona. Het drinken van de wijnen uit deze lijn is een ideale manier om de DOC wijnen van dit unieke gebied te ervaren.

Niet voor niets heeft het van oorsprong Franse wijnhuis Montresor zich in deze prachtige streek gevestigd.

 

De Bardolino bestaat uit 4 druivensoorten. En wel de Corvina, de Rondinella, de Molinara en de Negrara. De combinatie van deze druiven zorgt voor het volle aroma en de ronde smaak. De smaak van deze intens robijnrode wijn laat zich het beste omschrijven als vol, helder en harmonieus met een elegante body. De karakteristieke geur doet denken aan kersen en zwarte bessen.

De wijn dient op keldertemperatuur geserveerd te worden en mag net voor het opdienen ontkurkt worden.

Deze Bardolino smaakt uitstekend bij Italiaanse gerechten zoals pasta, minestrone soep en Italiaanse vleeswaren zoals ham en worst. Maar met kaas en een stukje wit vlees laat hij zich ook prima serveren.

 • Recensies
 • Kwaliteit 
  16-06-2017

  Geschenkset

  Mooie geschenkset met 2 heerlijke wijntjes. Was mooi optijd binnen!

  Kwaliteit 
  02-06-2017

  Service

  Snelle en goede levering, alles goed verpakt zodat niks kapot is gegaan.

  Kwaliteit 
  22-03-2017

  Wijn

  Was echt super wijn! Het kistje was ook nog is handig om te hebben

  Schrijf uw recensie!

  Schrijf een recensie

  PerfectBottles Geschenk

  PerfectBottles Geschenk

  2 Perfecte wijnen in een perfecte kist.